Uusi asiakaslehti ilmestyy

Kevät on saapunut, oletko valmis?

Mistä tietää, että kevät on alkanut? Meillä apteekilla kevään varmat merkit ovat olleet heräilevä punkkikausi, varhaisesta tuulen tuomasta siitepölystä kutisevat silmät ja nenät sekä ensimmäiset auringon aikaan saamat punerrukset poskilla. Kevät yllättää, niin hyvässä kuin pahassa.

Jotta jokainen voi nauttia luonnon heräämisestä ja auringon energisoivasta voimasta, on hyvä olla ajoissa liikkeellä. Jo kevään aurinkoisilla hangilla kannattaa suojata kasvot aurinkovoiteilla ja silmät aurinkolasein. Kevään edetessä myös punkit alkavat heräilemään ja lemmikeille kannattaakin varata punkkikarkotteet heti sään lämmetessä plussan puolelle. Näin suojaat myös itseäsi punkin puremilta, kun estät ikävien salamatkustajien kulkeutumisen lemmikkikaverin turkissa kotiisi.

Apteekin ”eläinrintamalla” tapahtuu myös uudistusta, kun uusi keikkaileva farmaseuttimme, Sanna, liittyy iloiseen farmaseuttitiimiimme mukaan. Sanna on farmaseuttikoulutuksen lisäksi pieneläin- ja hevostenhoitaja sekä vahva käytännön osaaja.

Tulevaisuudessa ilmastonmuutoksella on vaikutuksensa myös siitepölyihin. Tässä lehdessä kerromme, miten ilman hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan nousu vaikuttavat allergioiden ja astman esiintyvyyteen. Apteekistamme saat juuri sinulle sopivat tuotteet allergiaan sekä neuvoja muun muassa nenän limakalvojen hoitoon. Kun nenän limakalvot voivat hyvin, kestävät ne paremmin ulkoisia ärsykkeitä ja myös lääkeaineet vaikuttavat nenässä tehokkaammin. Kannattaa muistaa, että allergialääkkeet on hyvä aloittaa heti allergian ensioireisiin. Tässä numerossa kerromme myös, miten syömäsi lääkkeet ja lisäravinteet vaikuttavat hampaiden ja suun terveyteen. Tiesitkö esimerkiksi, että omega-3-valmisteet kannattaa jättää tauolle ennen hampaanpoistoa? Kysy apteekkimme ammattilaisten apua tuotteita valitessasi.

Toukokuun toisena sunnuntaina juhlistamme jälleen äitejä. Meiltä löydät laadukkaat lahjaideat äitienpäivään. Toukokuussa kannattaa myös hankkia kesän aurinkovoiteet valmiiksi. Aurinkosuojavoide valikoimamme on parhaimmillaan ja saat kaikista apteekin valikoimiin kuuluvista aurinkosuojavoiteista 20 % alennuksen koko toukokuun ajan.

Lehdestä löydät jälleen monta mielenkiintoista juttua sekä huhti- ja toukokuun tarjoukset. Meillä tarjoukset ovat jokaisen ulottuvilla, etkä tarvitse erillistä kanta-asiakkuutta saavuttaaksesi erikoisetuja. Jokainen asiakas on meille tärkeä ja tavoitteemme on palvella jokaista parhaan ammattitaitomme ja osaamisemme mukaan. Nähdään apteekilla!

Terveisin,

Apteekkari Jaana Haapalainen

Kellokosken Apteekki